reklam alanı

Şanlıurfa’da kaçak elektrikle para ürettiler! Bakın yakayı nasıl ele verdiler…

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kaçak elektrik kullanarak kripto para üretimi yapan tesis tespit etti. Bir tarlanın ortasında, tuğlalarla kamufle edilmiş halde bulunan tesiste, günlük 6.000 kWh elektrik tüketimi yapan kayıt dışı trafo, yapay zeka ve drone destekli operasyonla ortaya çıkarıldı. Şirket yetkilileri, sorumlular hakkında hukuki süreç başlattı.

Şanlıurfa’da kaçak elektrikle para ürettiler! Bakın yakayı nasıl ele verdiler…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde; kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji dağıtımı hedefiyle elektrik dağıtımı hizmeti veren Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, tarımsal sulama, sera, fabrika ve konutlardaki kaçak elektrik kullanımını tespit etmeye yönelik drone ve yapay zeka destekli teknolojilerden yararlanıyor. Bu kapsamda son olarak Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı kırsal Doğrular Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda, kripto para üreten bir tesiste kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi. Tarlanın ortasına kurulan ve tuğlalarla kamufle edilen yapının, 2.500 kVA gücündeki kayıt dışı trafoyla bağlantılı olduğu ortaya çıkarıldı. Kaçak düzeneğin, günlük 6.000 kWh elektrik tükettiği belirlendi.

“KAÇAK ELEKTRİK, KRİPTO PARA ÜRETİMİNDE YAYGIN KULLANILIYOR”

Dicle Elektrik ekipleri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, kaçak elektrik kullanımının sadece tarımsal sulama ve iklimlendirme gibi alanlarla sınırlı olmadığına, kripto para üretiminde de yaygın olduğuna dikkat çekildi: “Dünyada hızla yaygınlaşan kripto paraların üretimi, yoğun elektrik enerjisi kullanılarak gerçekleşiyor. Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, örneğin bir Bitcoin'in üretimi için yaklaşık 1450 kWh elektrik harcanıyor. Yapay zeka ve drone destekli çalışmalarla Şamlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ortaya çıkardığımız düzenekte, kripto para üretimi amacıyla kullanılan 100 kadar cihazın ihtiyaç duyduğu elektrik, 2.500 kVA gücündeki kayıt dışı trafodan sağlanıyordu. Kaçak elektrik kullanımı sadece enerji kayıplarına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal adalet ve ekonomik sürdürülebilirliğe de zarar veriyor. Enerji kayıplarını en aza indirmek ve sürdürülebilir bir enerji yönetimi sağlamak adına yenilikçi teknolojileri kullanmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Tespit edilen kaçak düzenekle ilgili olarak hukuki işlem başlatan Dicle Elektrik, sorumluların tespit edilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Şanlıurfa’da kaçak elektrikle para ürettiler! Bakın yakayı nasıl ele verdiler…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.